Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv sektörünün tüm temsilcileriyle organize edilen 19 Haziran tarihli toplantısının ardından bir açıklama yaptı.
OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, bakanlıkça alınan yeni tedbir ve kararları desteklediklerini belirterek şu açıklamada bulundu; “19 Haziran tarihinde Ticaret Bakanımız Ömer Bolat ile otomotiv sektörünü temsil eden STK’lar, kurum ve kuruluşlar ile birlikte son derece verimli ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdik. Sektörümüzün sorunları ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İstikrarlı bir piyasa yapısına ulaşmak için sektör bileşenleri olarak bizlerin de motorlu kara taşıtı alım satımlarında düzenli bir işleyişe ulaşılması birincil derecede önemlidir. Piyasada yılda 3 adetin üzerinde taşıt alım-satım işlemini yapanların varlığını gözlemledik. Bu, yetkili satıcılarımızın da önüne geçilmesini istediği bir durum. Bireylerin haksız kazancı önünü açacak ve fiyatları yukarıya çekecek bu alım satımlarının düzenli olarak denetlenecek olması ve yasalara uygunsuzluk durumunda bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanması kararını olumlu atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu piyasanın regüle edilmesi yönünde alınmış çok önemli bir karardır.”
SAĞLIK
15 gün önceGENEL
18 gün önceGAYRİMENKUL - OTOMOBİL
30 Eylül 2023GENEL
30 Eylül 2023EKONOMİ
30 Eylül 2023ENERJİ
30 Eylül 2023GENEL
30 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.