DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451,07%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İŞGÜCÜ KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN BAZI SEKTÖRLER VE İŞYERİ İMARI ÖNCELENMELİ
219 okunma

İŞGÜCÜ KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN BAZI SEKTÖRLER VE İŞYERİ İMARI ÖNCELENMELİ

ABONE OL
02/03/2023 15:32
İŞGÜCÜ KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN BAZI SEKTÖRLER VE İŞYERİ İMARI ÖNCELENMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, depremde birinci derecede ağır hasar alan ve çok kayıplar veren Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ın demografik yapısının değişmemesi ve iş gücünün kaybedilmemesi açısından bazı sektörlere özellikle dikkatleri çekti. Başkan Aydına ayrıca depremzedelerin barınması kadar iş gücü kaybı yaşanmaması açısından iş yerlerinin de yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Merkez üssü Kahramanmaraş depreminin ardından oluşan büyük yıkımın sonucu özellikle depremden birinci derecede etkilenen üç ilimizde demografik yapı ve berberinde işgücü konusunu da ele almamız gereken konuların başında geliyor. Türkiye’nin GSHY’ında asrın depreminin katma değer kaybının yüzde 0.5 olabileceği öngörülüyor. Turizm, lojistik, depolama, fuarcılık, eğitim ve sağlık gibi iş kolları ile öne çıkan bu 10 ilimizde toparlanmaları biraz da zaman alacak gibi görünen, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’a öncelikli destekler ve teşvikler verilerek üst seviyede pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor.

İşgücü kaybı yaşanmaması için öncelemeli

Bu bağlamda Adıyaman ilimiz için hazır giyim ve konfeksiyon, kimyevi maddeler ve mamulleri sektörleri, Kahramanmaraş için tekstil ve hammaddeleri, demir ve demir dışı metaller Hatay ilimiz de çelik, yaş sebze ve meyveler ihracatta önemli kalemler tutmakta ve bölge ekonomisinin dolayısıyla şehrin kalkınmasına yüksek ölçekte katkı sunan sektörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle bu sektörlerde çalışan işgücünün sağlam ve doğru teknik ile oluşturulan mekânlarda bir an önce yapılacak iş merkezlerinde istihdam edilmeleri gerekiyor.  Elbette barınma için konut önemli olduğu kadar iş gücünün korunması açısından iş merkezlerinin yapılması da son derece önemli.  Bu şehirlerimizin tecrübe edindikleri işleri sürdürmek gerekmektedir. Bunun için de hem bu sektörlere pozitif ayrımcılık yapılmalı hem de işgücü göçünün yaşanmaması açısından sağlam konutlar kadar sağlam işyerlerinin de bir an önce inşa edilmesi gerekmektedir. 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r