DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700,73%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

136 okunma

4 bin firma markalaşmaya ilk adımı attı

ABONE OL
09/09/2022 07:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijitalleşme ve dijital pazarlamanın önemi; pandemi ile birlikte zirve yapınca, işletmeler ticari işlemlerini elektronik ortamlara taşıdı. Müşteri kitlesine zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşabilen işletmeler bu süreçten en az zararı görenler oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) da üyelerine ve iş dünyasına dijitalleşme ve markalaşma konusunda eğitimler ve seminerler düzenleyerek katkı sağlamaya devam ediyor. Dijital Pazarlama ve Markalaşma Eğitimi de bunlardan biri. 22 Ağustos’ta başlayan eğitim 14 Eylül’e kadar devam edecek.

 TEKNOLOJİYE HIZLI UYUM
 
Moof Dijital Reklam Ajansı Kurucusu Yasin Kaplan ve Global Magic Brands Kurucusu Ömer Şengüler tarafından verilen eğitim programına 4 bin 70 firma başvurdu. İTO’nun Youtube kanalından da yayınlanan eğitimde e-ticaret sitelerinin faydalı kullanılabilmesi, web sitesi ile dünyaya nasıl açılabileceği, web sitesi yönetimi ve markalaşma konuları ele alınıyor. Eğitimin ilk etabının açılışında İTO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Hatice Kal da yer aldı. Açılış konuşması yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş, KOBİ’lerin üretim kabiliyetleri, esneklikleri ve teknolojiye hızlı uyum sağlamaları ile avantaj sahibi olsalar da kurumsallaşma ve büyüme konularında yeterli açılımı gösteremediklerini vurguladı.
 
MARKALAŞMA ŞART
 
Sermaye olanakları sınırlı olan KOBİ’lerin mevcut pazarlarda tutunmalarının ve yeni pazarlara açılmalarının da çok önemli olduğunu söyleyen Taş, şöyle devam etti: “Bu hedeflere ulaşmak için kurumsallaşarak markalaşma şart. İTO olarak verdiğimiz bu eğitimler ile dijital pazarlama ve markalaşma konusunda henüz adım atmamış firmalarımızı teşvik ederek, ülkemizin marka bilinirliğini artırmak ve ekonomimizin daha da büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz.”
 
İLK 500’E GİRMELİYİZ
 
İTO Meclis Üyesi Hatice Kal ise, bu eğitimler ile birçok kişiye dokunarak markalaşma yolunda katkı sağladıklarının altını çizdi. Markalaşma konusunda son yıllarda çok çalışmalar yapılsa da Türkiye’den dünyanın en değerli markaları arasına giren bir firmanın çıkmamış olmasının üzücü olduğunu söyleyen Kal, “Bu eğitimler ile ilk 500’e girenlerin neyi, nasıl farklı yaptığını göreceğiz. Belki de bu eğitim bir ışık olacak ve buraya katılan firmalardan biri o listeye girecek” dedi.
 
PAZARLAMA STRATEJİDİR
 
Global Magic Brands Kurucusu Ömer Şengüler, katılımcılara markalarına değer vermelerinin öncelik olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Markanızla ilgilenirseniz, dikkat ederseniz, yatırım yaparsanız marka değeriniz yükselir. Ancak ilgilenmezseniz sizin umursamadığınız bir şey ile kimse ilgilenmez. Pazarlama kısmında da yanlış bilenen şeyler var. Pazarlama, reklam ve satış değildir. Pazarlama; veridir, analizdir, matematiktir, stratejidir. Reklam ise markanın kimliğine yapılan uzun vadeli yatırımdır.”
 
PAZARLAMA VE SATIŞ FARKLARI
 
Ömer Şengüler pazarlama ve satış arasındaki farkları ise şöyle sıraladı;
 
Satış
 
* Ürün ve hizmeti verip karşılığında değerini almak
 
* Pazar payını artırmak
 
* Müşteriye ulaşmak
 
* Para
 
* Yatırımı ve giderleri karşılamak
 
Pazarlama                 
 
* Hedef kitleyi tanımak
 
* Araştırma
 
* Analitik
 
* Veri
 
* Fiyatlama-tahsilat
 
* İnovasyon

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r