“MUHAFIZ” adı verilen bu yazılım ile farklı veri kaynaklarından gelen büyük veri hem yığın hem de akan veri olarak işlenerek yapay zekâ algoritmaları ile analiz edilecek, elde edilen yapay zekâ, makine öğrenmesi ve derin öğrenme modelleri, akan veri ile kullanılarak canlı ve gerçek zamanlıya yakın ya da ihtiyaca göre zaman performanslı çözümler sunabilecektir. Böylece insan gözüyle ortaya çıkarılamayacak sayı ve karmaşıklıktaki analizler ve risk ilişkileri, projede yapay zekâ teknolojileri ile tespit edilebilecektir.
Proje sayesinde gümrük kapılarında kaçakçılık ve usulsüzlüklerle mücadelede etkinliğin artırılmasının yanı sıra, karar verme ve gümrük kontrol süreçlerinin hızlanmasıyla dış ticaretin de hız kazanması amaçlanıyor.
Tamamen Yerli ve Milli İmkânlarla Geliştirildi
TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) liderliğinde, milli ve özgün bulut bilişim, büyük veri ve yapay zekâ uygulamaları kullanılarak geliştirilen MUHAFIZ yazılımı, testlerde yüksek başarı oranı sergiledi. Sistemin proje tesliminden kısa bir süre sonra, Bakanlık saha personelinin kullanımına açılması bekleniyor. Proje kapsamında çoğunluğu mühendis olan 30’u aşkın kişi görev alıyor. Proje konsorsiyumunda HAVELSAN A.Ş. ve BYS Grup A.Ş. de yer alıyor.
Detaylı bilgi için www.cedetect.com
SİVİL TOPLUM KURULUŞU
26 gün önceŞİRKET HABERLERİ
03 Ekim 2024GENEL
03 Ekim 2024GENEL
03 Ekim 2024ŞİRKET HABERLERİ
03 Ekim 2024RÖPORTAJ
03 Ekim 2024RÖPORTAJ
03 Ekim 2024