DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062509-2,37%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

286 okunma

Sami Bektaş: “Yerli Yerinde Üret, Güneşin Doğduğu ve Battığı her yerde sat!”

ABONE OL
04/05/2022 20:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Gün süren Üreten Türkiye Çalıştayının sunuculuğunu ve takdimlerini başarılı Televizyon Program Yapımcısı Fatma Çakır gerçekleştirdi.

Fatma Çakır; “Uluslararası Ticari Eşleştirme Platformu Genel Başkanı ve İş İnsanı Sami Bektaş önderliğinde 6 Şubat 2022 tarihinde kurulan UTEP “Yerli yerinde üret, Güneşin Doğduğu ve Battığı her yerde sat” felsefesiyle yola çıktı. Şubat 2022 yılında kurulmasına rağmen henüz altı ay gibi kısa bir sürede İstanbul Genel Merkez, Ankara ve Elazığ’da şubelerini açtı. Ve bugün Kızılcahamam da Türkiye ekonomisi ve ihracatına ışık tutacak, yol haritası oluşturacak çalışmayı Genel Merkez Üyeleri ve Şube Üyelerinin yanı sıra Mısır eski Milletvekili ve beraberindeki Mısırlı iş adamları ile yapıyoruz.”

Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sunmak amacıyla Uluslararası Ticari Eşleştirme Platformu’nu kuran ve hedefe emin adımlarla ilerleyen UTEP Genel Başkan’ı Sami Bektaş’ı kürsüye davet etti.

Türkiye’nin cari açığını kapatmak için katma değerli üretime ve milli teknoloji projelerine önem verdiklerini, nitelikli ve vizyoner üye sayılarının hızla arttığını “KARDEŞİN, KARDEŞİMDİR” mottosu ile başlattıkları üye kayıt kampanyasında, 2022 yılı sonunda 1000 üyeye ulaşmayı hedeflediklerini Kızılcahamam da ki, Üreten Türkiye Çalıştayın da yaptığı açılış konuşmasında açıklayan UTEP Genel Başkanı Sami Bektaş sözlerine şöyle devam etti;

“Burada bir kardeşler topluluğu var. Bize inandınız. UTEP’e inandınız. Bencil değil sencil olduğunuz için ve hedeflerimize ulaşmak için UTEP’li kardeşlerinizin işleri büyüsün, üretim ve istihdam artsın, ihracatta 2023 – 2025 ve 2030 hedeflerini ülkemizin yakalaması için bizimle yol arkadaşlığını kader birliğini tercih ettiniz. Çalıştaya iştirak ederek bizleri onurlandırdınız hepinize teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Üretimin ve istihdamın önemini ve cari açığın kapatılması için neler yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz.

UTEP olarak birinci hedefimiz ve vazifemiz cari açığın kapanmasını sağlayacak olan ithal ikameli ürünlerin üretilmesini teşvik etmek ve bunu sağlamak için her türlü çaba ve gayreti göstermek.

İkinci hedef ve önerimiz Türkiye’nin de ihracat hedeflerine katkı sağlamak.

Bunun için hedefimiz UTEP üyeleri olarak 2023 yılı sonuna kadar Türkiye’nin toplam ihracatının %1’ini, 2030 yılı sonuna kadar da %10’unu gerçekleştirmek.

Bu hedefleri yakalamak içinde 2022 yılı sonuna kadar 1000 üyeye 2025 yılı sonuna kadarda 4.000 üyeye ulaşmayı hedefliyoruz.   

Bu yolda birlik ve beraberliğimizi etkin kılarak üreten, ürünleri Dünyada tercih edilen güçlü Türkiye olabileceğimi biliyor ve inanıyoruz. Yerli yerinde üretip, Güneşin Doğduğu ve Battığı her yerde olacağız ve ürettiğimiz ürünleri her yerde satacağız” dedi.

PROGRAM DİVAN HEYETİNİN OLUŞUMUYLA DEVAM ETTİ.

Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı 23. ve 24. dönem Ordu Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı üyesi, UTEP Genel Başkan Vekili Av. Mustafa HAMARAT Divan Başkanlığı,  divan üyeliklerini ise UTEP Genel Başkan Vekilleri Engin EREN, Nevzat SAK ve Zorman BAYRAMOĞLU yaptı.

Divan Başkanı Mustafa Hamarat yaptığı kısa konuşmada UTEP’in yüklendiği misyon ve vizyona Türkiye’nin ve iş insanlarının ihtiyacı olduğunu dile getirdi. UTEP’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Mustafa Hamarat üretimde, istihdamda ve ihracatta devlet millet iş birliğinin hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracaktır. UTEP üyeleri birbirlerine kardeşlik bağı ile bağlı buda iş yapış ve tutuşa büyük bir sinerji katıyor dedi.

Divan Başkanı konuşmasının ardından serbest kürsü programını başlattı neredeyse üyelerin tamamı söz alarak, ihracatın artması ve cari açığın kapatılması için yapılması gerektiğine inandığı düşünce ve önerilerini anlattı.

Daha sonra mevcut komisyon başkanları şimdiye kadar yaptıkları faaliyetler ile yapmayı planladıkları program ve faaliyetleri UTEP üyeleriyle paylaştılar. Yeni kurulacak komisyonlarında alt yapısı ve komisyon üyeleri belirleme çalışmaları yapıldı.

Mehmet TEK “Amazon’da E-Ticaretin Başarısı” ve E-Ticaretin önemi konusunda sunum gerçekleştirdi.

Rümeysa Çayıroğlu Sosyal Medya’da ürün tanıtımının püf noktaları ile sosyal medya kullanıcılarının dikkatinin nasıl çekileceği konusunda renkli bir sunum gerçekleştirdi.

Dijital dünyada özellikle gençlerin ilgisini çeken ve büyük zamanlarını buralarda harcanmasına neden olan projelerin tanıtımı yapıldı.

Üreten Türkiye Programımızın üçüncü oturumu Genç Girişimci – Softcand Yazılım Hizmetleri Enes Dur Beyin Başarı hikâyesi ile İsmail Karasu Bey’in Vizyoner Liderlik sunumları ile tamamlandı.

Ankara Şube Başkanı Ömer Dağlar ve Elazığ Şube Başkanı Mustafa Tunç yaptıkları çalışmaları anlattıkları sunumlarında büyük alkış aldılar.

UTEP Üreten Türkiye Çalıştayı’nda üretimin arttırılabilmesi ve cari açığın kapatılması noktasında yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri ortaya konuldu. Çözüm önerilerinin belirli bir plan ve program dâhilinde yürütülmesine karar verildi.

UTEP Genel Başkanı Sami Bektaş’ın kapanış ve teşekkür konuşmasının ardından günün anısını yaşatmak için toplu fotoğraf çekiminin ardından UTEP Genel Başkan Vekili RAFTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Engin Eren’in davetlisi olarak Çankırı Çerkeş Organize Sanayi Bölgesinde ki RAFTÜRK fabrikası gezildi ve Engin Eren’in öğlen yemeği ve çay ikramlarının ardından 2 günlük program sona erdi.  

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.