HBS Mimarlık ve HBS Uluslararası Organizasyon, KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı destekli olarak düzenlediği Hedef Afrika / Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı’nda 16 Afrika ülkesinden 500 kişilik alım heyeti getiriyor. Heyet, Türkiye’den bin üretici ile biraraya gelecek. Depremden zarar gören 11 ilimizdeki 100 üretici ise özel davetli olarak etkinliğe katılacak
HBS Mimarlık ve HBS Uluslararası Organizasyon, gerçekleştirdiği kıtalararası işbirliği fuarı ve B2B konferanslarına Afrika ile devam ediyor.
Hedef Afrika/Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı ismiyle 29-30 Nisan’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe 16 Afrika ülkesinden 500 kişilik alım heyeti geliyor. Türkiye’den 25 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam bin üreticinin katılacağı etkinlikle ilk aşamada söz konusu 16 ülkeye 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Deprem Destek Platformu kuruldu
Etkinlikte, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde 11 ilimizi vuran deprem felaketinden zarar gören üretici firmalar ve bölgeye yönelik olarak ise Deprem Destek Platformu oluşturuldu. İlk etapta depremden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki toplam 100 üretici etkinlik için İstanbul’a geliyor.
Bu üreticilerin ulaşımından konaklamasına, fuara katılımından B2B alanlarında yer almasına kadar tüm masrafları organizasyon tarafından karşılanıyor. Bu amaçla depremden zarar gören üretici firmaların daha hızlı toparlanması ve bölge ekonomisine daha çabuk katkı sağlaması planlanıyor.
Etkinliği değerlendiren HBS Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Siraç Tanır, “Amacımız Afrika ülkelerinden gelecek alım heyetleri ile bin üreticimizi buluşturmak ve bu suretle Afrika’dan aldığımız pazar payını artırmak.
Ayrıca depremden zarar gören illerimizde üretim yapan işadamları ve sanayicilerimizin çarklarının eskiden olduğu dönmesi için de özel bir destek uyguluyoruz ve 100 üreticimizi İstanbul’a getiriyoruz. Burada da hedefimiz, planladığımız ihracatın en az 20 milyon dolarlık kısmının deprem bölgelerimizden yapılması. Bunun için depremden zarar gören illerimizin valileri ve ticaret odaları ile irtibata geçiyor, depremden zarar görmüş iş insanlarının gelmesi için gerekenin yapılmasını rica ediyoruz” dedi.
Fuar sonrası fabrikalar gezilecek
Bu etkinliği diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise fuarın bitmesinin ardından görüşmelerin bitmeyecek olması. Şöyle ki; Afrika’dan gelen heyetler fuarın ardından görüştükleri firmaların fabrikalarını ve showroomlarını gezme olanağı bulacak. Siraç Tanır, bunu yapmalarındaki amacı şu sözlerle anlatıyor:
“Afrikalılar ticaret yaptıkları insanların üretim yerlerini özellikle görmek istiyorlar. Sadece bizimle yaptıkları ticarette değil, tüm ülkelerle yaptıkları ticarette tavırları aynı. O nedenle biz de gelen tüm heyetlere üretici firmalarımızın üretim yerlerini gezdireceğiz. Ve siparişleri de hemen orada alacağız. Böylece fuarımız da çok çabuk amacına ulaşmış olacak. Ayrıca deprem bölgelerinden gelen iş insanlarımızın da hangi ürünleri üretip teslim edebileceğini bu geziler esnasında şekillendireceğiz.”
Devlet desteği olacak
Danışma Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Murat Kasımoğlu’nun yaptığı Hedef Afrika/Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı’na devlet de destek veriyor. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile düzenlenecek fuara katılan firmalar stand ve B2B alanı için ödedikleri tutarın yüzde 60’ına yakınını bu destek kapsamında geri alacaklar.
Fuara ise toplam 500 firma katılacak. Bu firmaların 100 tanesi stand açacak. 400 firma da B2B alanında yer alacak. B2B alanında deprem bölgesinden de 100 üretici bulunacak. Böylece B2B alanındaki firma sayısı 400’den 500’e yükselecek. Fuara giriş ücretli olacak. Giriş bedeli ilerleyen günlerde belirlenecek.
Katılan ülkeler: Angola, Benin, Fildişi Sahilleri, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Kamerun, Kenya, Kongo, Liberya, Mali, Moritanya, Nijerya, Senegal, Sierra Leone ve Togo.
Katılan sektörler: Enerji, elektrik, elektronik, ev tekstili, gastronomi-soğutma sistemleri, gıda, inşaat, işletme tesisleri, haberleşme, genel ticaret, belediyecilik alanında kullanılacak iş makineleri ve malzemeleri, oyun parkları, kapı-pencere, kozmetik, meyve sebze ithalatı ihracatı, mobilya, makine, mobil konteyner-karavan, otomotiv-ticari araç, otel tekstili, sağlık, tekstil, tarım-hayvancılık, yapı market, yazılım-e ticaret, züccaciye, tüm iş alanlarından ortak yatırım.
FUARA KATILIM SAĞLAYACAK AFRİKALI SEKTÖRLER
SEKTÖRLER
1. Enerji: Yenilenebilir Enerji Kaynakları (Güneş Enerjisi) ,Jeneratör, Akü, Enerji
Sistemleri
2. Elektrik: Elektrik Malzemeleri, Tesisat Malzemeleri, Aydınlatma
3. Elektronik Ürünler: Bilgisayar, TV, telefon aksesuarları, Yazıcılar, Beyaz eşya, elektrikli ev aletleri
4. Ev Tekstili ve Dekorasyon Ürünleri: Duvar Kâğıdı, Perde, nevresim takımları, Havlu, Yorgan, Battaniye, Saat, Tablo, Dekoratif Ayna, Aksesuar
5. Gastronomi ve Soğutma Sistemler: Endüstriyel araç Gereçler
6. Gıda: Her çeşit Gıda ürünleri, Paketli Ürünler, Katı ve Sıvı besinler, Hızlı tüketim Ürünleri
7. İnşaat: Konut, Ticari iş yerleri, Okul, Hastane, Otel, Kanalizasyon, Yol çalışmaları
8. İşletme Tesisleri: Yem fabrikaları, Beton Santrali, Beton Direk Üreticisi Mikser, kamyonlar, iş makinaları, ikinci el kamyonlar, Gıda işleme Tesisleri
9. Haberleşme: Haberleşme teknoloji ürünleri, TV programları İnternet Haber
10. Genel Ticaret: (İthalat ve İhracatçılar)
11. Kapı ve Pencere: Ahşap ve Çelik Kapı. PVC Kapı ve Pencere
12. Kozmetik: Kişisel Güzellik ve Bakım ürünleri, Kuaför malzemeleri, Hijyen ve Temizlik ürünleri
13. Meyve ve Sebze İthalat ve İhracatçıları:
14. Mobilya: Hazır Mobilya, Sabit Mobilya, De monte Mobilya, Ev-Ofis-Otel Mobilyaları vb.
15. Makina Grupları: Madencilik Makinaları, Tekstil Makinaları, Gıda Paketleme
Makinaları, Ürün ambalaj Makinaları, Gıda Üretim Makinaları, Unlu mamulleri Makinaları vb.
16. Mobil Konteyner Karavan: Konteyner,
17. Otomotiv ve Ticari Araç Sektörü: Yedek Parça ve Petro Kimya Ürünleri
18. Otel Tekstili: Toptan Nevresim ve Havlu Takımları Yorgan, Battaniye vb.
19. Sağlık Sektörü: Eczacılık, Organik ilaçlar, Hastane Donanımları, Medikal ve koruyucu malzemeleri, Medikal Ekipmanlar, İlaç Endüstrisi vb
20. Tekstil: Hazır Giyim, (Bay ve Bayan giyim, Çocuk giyim, iç giyim,) Ayakkabı ve aksesuarlar, iplik, kumaş, deri, Ev-Otel-İşyeri-Ofis Tekstili vb.
21. Tarım ve Hayvancılık: Tarım alet ve ekipmanları, Tarım Makinaları, Sulama sistemleri, Hububat ve Unlu Mamuller işletmeciliği, Mezbaha Ürünleri işletmeciliği, Süt ve Süt Mamulleri İşletmeciliği, Meyve ve Sebze işleme makinaları, Deniz mahsulleri, Balıkçılık, Besi ürünleri, Tarım Arazilerinin Kiralanması ve Ekilmesi vb.
22. Yapı Market: Alçıpen, Hırdavat, Çeşitli Profiller, Kaba inşaat malzemeleri, Madencilik ekipmanları, İş güvenli malzemeleri vb.
23. Yazılım ve E-Ticaret:
24. Zücaciye: Ev Gereçleri, Pişirme Ürünleri, Saklama Ürünleri, Banyo dekoratif Ürünleri vb.
25. Ortak Yatırımcı arayanlar: Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, İnşaat, Altyapı, Yol-Köprü-Viyadük, Turizm, Maden, Gıda, Tekstil
Bilgi: Tasvir Ajans Organizasyon Ltd. Şti. 0212 417 8555 – 0555 703 43 63
SAĞLIK
7 gün önceGENEL
10 gün önceGAYRİMENKUL - OTOMOBİL
26 gün önceGENEL
22 Eylül 2023EKONOMİ
22 Eylül 2023ENERJİ
22 Eylül 2023GENEL
22 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.