DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062509-2,37%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

127 okunma

İŞ GARANTİLİ OLANAKLARIYLA FARKLI BİR MESLEK LİSESİ

ABONE OL
21/03/2022 03:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıl bağlı bulunduğu Kocaeli bölgesinde en yüksek yüzdelik dilimle öğrenci alan ikinci okul olan GEBKİM MTAL bu yıl LGS tercihlerinde birinci olmayı hedefliyor. Mezun öğrencilerine Kocaeli-Gebze Kimya İhtisas OSB’de (GEBKİM) iş imkânı sağlayan GEBKİM MTAL, alışageldik standartların çok dışında olanaklarıyla iyi bir eğitim vadediyor.

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas organize sanayi bölgesi GEBKİM’e bağlı şirketlerin topluma hizmet etme amacıyla kurduğu GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı’nın 2018 yılında faaliyete geçirdiği GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, (MTAL) 8 kimya ve 4 endüstriyel otomasyon laboratuvarı, üretim tesisi ve bu tesise bağlı kalite kontrol birimi, atölyesi, konferans salonu, 10 binden fazla kitaba ev sahipliği yapan kütüphanesi, yemekhanesi, dans ve resim atölyesi, İngilizce eğitim için özel olarak tasarlanmış ‘İngilizce sokağı’ ve il dışından gelen öğrenciler için ücretsiz servis imkânıyla alışılagelmiş meslek lisesinin çok dışında olanaklar barındıran bir okul olarak öne çıkıyor.

“GEÇTİĞİMİZ YIL EN ÇOK TERCİH EDİLEN İKİNCİ OKUL OLDU”

2018 yılında ilk öğrencilerini alan GEBKİM MTAL, ikinci yılında Anadolu Meslek Programı türünden öğrenci alan Meslek Liseleri arasında bağlı bulunduğu Kocaeli bölgesinde en çok tercih edilen ikinci okul olmuştu. Bu yıl en çok tercih edilen birinci okul olmayı hedeflediklerini belirten GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Okulumuzu ‘kimyamızda eğitim var’ şiarıyla kurduk. GEBKİM MTAL, mezunlarına sunduğu geniş staj ve iş imkânı, bünyesinde barındırdığı olanaklarıyla üniversite düzeyinde bir eğitimi vadediyor. GEBKİM MTAL’i topluma kazandırma amacımız olan nitelikli insan yetiştirme görevini yerine getirmek için çabalarımız sürüyor. Okulumuza kazandırdığımız olanakların üzerine ‘daha ileri nasıl gidebiliriz’ anlayışıyla her yıl fazlasını ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“LABORATUVARLARIMIZLA MESLEĞE HAZIRLIYORUZ”

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı lisenin olanaklarını sıralayarak, “Bünyemizde bulunan, Kimya Laboratuvarı Dalı, Proses Dalı, Petrokimya Dalı, Nicel Analiz ve Anorganik Kimya, Temel Kimya Laboratuvarı, Organik Kimya Laboratuvarı, Polimer Kimya Laboratuvarı, Endüstriyel Nicel Analiz Laboratuvarı, Proses Kontrol Laboratuvarı, Petrokimya Prosesleri Laboratuvarı, İlaç Üretim Prosesi Laboratuvarı ile öğrencilerimiz üretimde yer alan tüm prosesleri ilk elden deneyimle fırsatını yakalıyor. Endüstriyel otomasyon laboratuvarları olan, Ardaşık Kontrol Laboratuvarı, Hidrolik Pnömatik Laboratuvarı, Temel Mekanik Atölyesi, Mikro Denetleyiciler Laboratuvarı, Temel Elektrik Atölyesi ile de modern üretimde kullanılan tüm teknikleri deneyimleme şansını elde ediyorlar” şeklinde konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz Ekim ayında GEBKİM MTAL’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, GEBKİM MTAL’i okul-sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olarak nitelemişti. Okulun imkânlarını yerinde tespit eden Bakan Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle faaliyete geçirilen EBA merkezini incelemiş ve öğrencilerle buluşmuştu.

GEBKİM ANAOKULU NİTELİKLİ EĞİTİMİ TAMAMLAYACAK

Rusya’nın en büyük petro-kimya üreticilerinden TATNEFT yatırımı için GEBKİM’i ziyaret eden RF Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB’de incelemelerde bulunmuştu. Tataristan Cumhurbaşkanı ile buluşma öncesi Bakan Varank’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılan GEBKİM Anaokulu, üreten ailelerin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için açıldı. Tam gün 120, yarım gün 240 öğrenci kapasitesiyle yalnızca çalışan ailelere değil, bölgedeki ailelere de hizmet vermeyi amaçlayan GEBKİM Anaokulu altı sınıf ve dört atölyeden oluşuyor. İngilizce, Matematik, Kimya ve Sanat eğitimini en küçük yaşta verecek olan GEBKİM Anaokulu, GEBKİM MTAL ile nitelikli eğitimi tamamlamayı hedefliyor.

“GEBKİM TEKNOLOJİ MERKEZİNİ ENTEGRE EDECEĞİZ”

GEBKİM OSB içerisinde yakın zamanda faaliyete alınması beklenilen GEBKİM Teknoloji Merkezi’nin, GEBKİM MTAL ile entegre çalışacağını da vurgulayan İbrahim Aracı, “GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte çalışacak olan Teknoloji Gelişim Merkezi’nde, Türkiye’de ve dünyada yaptıkları kimya çalışmalarıyla önemli başarılar sağlamış akademi ve sanayi dünyasından isimlerden oluşan danışma kurulları olacak. Doktora ve yüksek lisans yapan kimya prosesi, temel kimya bilimleri, nano-teknoloji, biyokimya ve analitik kimya, döngüsel ekonomi ve dijital teknoloji gibi alanlardan uzmanlar görev alacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

GEBKİM Hakkında

Sanayileşmenin ”kent-insan-çevre ” bağlamında uyumunun sağlanması gerektiği ilkesi ve ”yaşanabilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ”felsefesi esas alınarak sanayileşmenin düzenli ve sağlıklı bir şekilde yapılandırılması amacıyla, Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma girişimi başlatılmıştır.

Bu bağlamda kimya sanayicilerinin oluşturduğu KOSDER(Kimya İşverenleri Organize Sanayi Bölgeleri Derneği) 1998 tarihinde tüzel kişilik kazanarak, Kocaeli – Gebze bölgesinde bir OSB kurabilmek için faaliyete geçmiştir.

Yapılan çalışmalarda, İstanbul ve Kocaeli – Gebze ‘de halen üretime devam eden, büyümek isteyen ve dağınık bir halde bulunan kimya sanayi tesislerinin bir İhtisas OSB çatısı altıda birleştirilmesinin gerektiği görülmüştür. Kentin içinde veya yakınında kalan işletmeler, düzensiz kentleşmeye sebep olmakta, bunun sonucu olarak da kentin alt yapı kapasitesi zorlanmaktadır. Bu durumu engelleyebilmek amacıyla altyapısı mükemmel, çevreye saygılı, yatırıma elverişli bir alanda OSB kurulması hedeflenmiştir.

Araştırmalar neticesinde, Kocaeli İli Gebze İlçesi Kocabayır Tepe Mevkiinde TEM yoluna yaklaşık 3 km, limana ise 4 km uzaklıkta yer tespiti yapılan GEBKİM – Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ”Kuruluş Protokolünün ” 08.12.2000 tarihinde onaylanmasıyla tüzel kişilik özelliğini kazanmıştır.

GEBKİM resmi sitesi; https://gebkim.org.tr/

GEBKİM Linkedin hesabı; https://www.linkedin.com/company/gebkimosb?originalSubdomain=tr

GEBKİM Instagram sayfası; https://www.instagram.com/gebkimkimya/

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.